EN
Вторник, 23-Апр-2024, 22:59
Добре дошъл, Guest | RSS
 Център за социални инициативи
ПРО АКТИВ
Начало РегистрацияВход
Главно меню
Категории в секцията
Актуални новини
Предстоящи събития
Актуални обяви
Проектни новини
Обяви
Събития
Други
Искам повече такива новини!
Архив на публикациите
Анкета
Как оценявате удобството за ползване на сайта ни:
Общо отговори: 28
Търсене в сайта
Форма за вход
Начало » Архив новини
 
Организацията ни, съвместно с приятели и партньори, започва инициатива по учредяването на Асоциация на родителите на деца с диагноза Спина бифида (Spina bifida).

Ако сте родител на дете с тази диагноза, или желаете да помогнете в инициативата по учредяването на Асоциацията, можете да пишете в този форум, или да се свържете със София Димитрова на телефон: 0894 692 092, e-mail: sofiard@abv.bg. Можете да ни пишете и във формата за контакт на сайта.

За повече информация можете да прочетете публикациите за Пепи - дете със Спина бифида, както и за заболяването Spina bifida.

Разчитаме на Вашата активност, за по-доброто бъдеще на децата ... Прочети повече »

Категория: Актуални обяви | Видяно: 2885 | Добавено от: dianatodo | Дата: 08-Окт-2010

 
На 2 и 3 септември 2010 г. в гр. Банкя, хотел Хармония се проведе семинар „Интензивно подкрепящо обучение тип „брейнсторминг” на специалистите, работещи в Бюро по труда за лица със зрителни увреждания в гр. София и гр. Пловдив по проект „Създаване на социално предприятие „Бюро по труда за лица със зрителни увреждания” № BG051PO001-5.1.01 -0046-С0001. Лектори и фасилитатори на семинара бяха проф. д-р Иван Кацарски и проф. дпн Владимир Радулов. Участници в семинара бяха всички, ангажирани с работата на Бюрото по труда за лица със зрителни увреждания, функциониращо на територията на градовете София и Пловдив. Обучението се проведе чрез интерактивната форма „брейнсторминг”. Това даде възможност да се фокусира върху свободна дискусия по предварително набелязаните теми. Представен беше досегашния опит на Бюрото по труда, набелязани бяха конкретни техники за работа на екипа на Бюрото - психолози и трудови посредници – с кандидатите за работа от целевата група и работода ... Прочети повече »

Категория: Събития | Видяно: 2737 | Добавено от: Poli | Дата: 08-Сеп-2010

 
Вече е налице първият спечелен проект на ЦСИ „Про Актив” в партньорство със Съюза на слепите в България, Община Перник и Община Русе. Проектът е по процедура BG051РО001-5.2.06 "Социални услуги за социално включване" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Резюме на проекта можете да намерите в секция „Проекти и инициативи”, категория „Текущи проекти”, проект "Разкриване на 2 Центъра за социална рехабилитация и интеграция на незрящи в градовете Перник и Русе". Очаквайте повече информация в близките седмици, след приключване на административните процедури по стартирането на проекта.


Категория: Актуални новини | Видяно: 2506 | Добавено от: dianatodo | Дата: 05-Авг-2010


Европейският съюз създава нов Европейски механизъм за микрофинансиране „Прогрес", чрез който ще се предоставят микрокредити на малкия бизнес и гаранции на хора, които са загубили работата си и искат да започнат или да развият допълнително собствен малък бизнес.

Механизмът ще заработи от юни 2010 г. Очаква се за период до осем години да бъдат предоставени около 45 000 заема в общ размер на 500 млн. евро в сътрудничество с международни финансови институции като Групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

В ЕС микрокредитиране означава отпускане на заеми под 25 000 евро. То е насочено към предприятия с персонал под 10 души (91 % от всички европейски предприятия) и безработни или неактивни лица, които искат да станат самостоятелно заети лица, но нямат достъп до традиционни банкови услуги. 99 % от новите предприятия в Европа са микро- или малки предприятия и една трета от тях се създават от хора, които са б ... Прочети повече »

Категория: Актуални новини | Видяно: 2392 | Добавено от: dianatodo | Дата: 14-Юли-2010


Събитието ще се състои на 25 юни 2010 г. от 18:00 ч. в залата на Обединен детски комлекс – Перник.
Билети на стойност 2 лв., предварително може да закупите в Общински младежки дом – Перник, ул. Кракра 1 – офисът на Общински младежки съвет, както и на място по време на концерта.

Пепи Историята:
Петър Димитров Димитров се ражда преди почти 5 години със стряскащите диагнози: Хидроцефалия, Спина бифида, Параплегия, Аномалии на отделителната система - Неврогенен пикочен мехур и Рефлукс пета степен, а в последствие развива и Хипертония. От пълен инвалид по рождение, с усилията на детето и неговото семейство, след множество операции и ежедневна рехабилитация, вече са постигнати значителни успехи. Пепи се развив ... Прочети повече »

Категория: Събития | Видяно: 2948 | Добавено от: dianatodo | Дата: 22-Юни-2010

Сдружение "Център за социални инициативи Про Актив" търси доброволец - Уеб-дизайнер, за да подобри достъпността на сайта за хора със специфични възможности.
 
Ако сте такъв и желаете да помогнете, свържете се с нас на E-mail: csi.proactive@gmail.com или чрез формата за контакти "Пишете ни".


Категория: Актуални обяви | Видяно: 2261 | Добавено от: dianatodo | Дата: 04-Юни-2010

Ако сте със загубена работоспособност над 70 % вследствие на зрително увреждане, в икономически активна възраст и търсите работа, можете да се регистрирате в Бюро по труда за лица със зрителни увреждания в гр. София и гр. Пловдив. Бюрото е инициатива на „Сдружение Център за подкрепа на социалната интеграция – приоритети” в партньорство с „Фондация Рехабилитация на слепи”, гр. Пловдив и дейността му се финансира по проект „Създаване на социално предприятие Бюро по труда за лица със зрителни увреждания” по ОПРЧР. Регистрацията може да бъде направена онлайн и на място всеки работен ден от 09.00 до 17.00 ч. Всеки регистриран следва да представи копие от решение на ТЕЛК. Вижте повече информация в публикуваната в секция "Изтегли" брошура.
 
За контакти:
... Прочети повече »

Категория: Актуални обяви | Видяно: 3427 | Добавено от: dianatodo | Дата: 17-Май-2010

Фондация Лале, Национален алианс за работа с доброволци и Български център за нестопанско право започнаха кампания за приемане на Закон за доброволчеството в България след публично обсъждане на текста на закона с граждански организации.

Нашата организация вече подкрепи кампанията!

Подкрепете я и Вие като изпратите краткото „Подкрепям” и името на вашата организация с населеното място, където работите на електронен адрес info@tulipfoundation.net или на факс 02 / 944 27 55 до 15 май 2010.

За повече информация


Категория: Други | Видяно: 2354 | Добавено от: dianatodo | Дата: 13-Май-2010

Събитие за уеб дизайн и разработка, дигитален маркетинг, електронна търговия, хостинг и свързаност, социални медии и уеб 2.0, бизнес и enterprise 2.0, уеб услуги, мобилни и уеб приложения, онлайн медии...

Присъствието на Уеб Експо 2010 е напълно безплатно! Нужна е само кратка регистрация, която ще ви отнеме по-малко от минута.

Прочетете повече и се регистрирайте за участие
ТУК

Тази година най-голямото изложение за интернет в България ще се проведе в три града!
София - 31 май 2010, 10:00 - 18:00, Хотел Експо
Пловдив - 2 юни 2010, 10:00 - 18:00, ... Прочети повече »

Категория: Събития | Видяно: 2167 | Добавено от: dianatodo | Дата: 10-Май-2010

    Добре дошли на новия ни сайт!
Тук можете да намерите актуална информация за новините, дейностите, проектите на нашата организация, както и много друга полезна информация.


Видяно: 2213 | Добавено от: dianatodo | Дата: 04-Май-2010

« 1 2 3


Актуални новини
Предстоящи събития
Актуални обяви
Проектни новини
Обяви
Събития
Други
Искам повече такива новини!


Опции



spodelime.com
Календар на събитията
«  Април 2024  »
НедПонВтСряЧетПетСъб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклами


Посещения на сайта от:
Участие в социални мрежи


Профилът ни в Google

Приятели
     Aikido Club
Статистика

На линия: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Copyright CSI ProActive © 2024
Hosted by uCoz