EN
Четвъртък, 25-Юли-2024, 05:10
Добре дошъл, Guest | RSS
 Център за социални инициативи
ПРО АКТИВ
Начало За насРегистрацияВход
Главно меню
Категории в секцията
Актуални новини
Предстоящи събития
Актуални обяви
Проектни новини
Обяви
Събития
Други
Искам повече такива новини!
Архив на публикациите
Анкета
Как оценявате удобството за ползване на сайта ни:
Общо отговори: 28
Търсене в сайта
Форма за вход
 
Сдружение "Център за социални инициативи "Про Актив" /ЦСИ "Про Актив"/ извършва дейност в обществена полза като основният предмет на дейност е: Организиране и предоставяне на публични, социални и административно-правни услуги на уязвими групи от обществото с цел подпомагане на социалната им интеграция и личностната реализация.

Специфични цели на ЦСИ "Про Актив" са:
 - Да подпомага развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката, технологиите и физическата култура в целевите групи.
 - Да създава самочувствие и съзнание в целевите групи, че са членове на законово и демократично гражданското общество, което отстоява правата си и съвестно изпълнява задълженията си.
 - Да стимулира такъв живот, при който достойнството, ценността и правата на всеки човек се ползват с уважение и защита.
 - Да съдейства за по-пълната информираност на целевите групи относно националните и европейски политики за регионално развитие.

Средствата, с които ЦСИ "Про Актив" постига своите цели, са:
 - Иницииране и участие като партньор или бенефициент в инициативни групи, подходящи програми и проекти на национално, европейско и друго ниво за изпълнение на целите на Сдружението.
 - Ангажиране на експерти, юристи, консултанти, представители на други НПО, медии, лектори и други, работещи в сферата на рекламата, информацията, комуникациите, обучението и новите технологии.
 - Организиране на дискусии, семинари и обучения за целевите групи, които да ги подпомогнат в развиването на знания и умения, които да им послужат в присъединяването им към гражданското общество.
 - Съдействие за приемането на работа на целевите групи в интегрирана работна среда и за развитие на самостоятелен бизнес.
 - Организиране снабдяването на целевите групи с подходящи помощни средства за бита, труда и обучението им.
 - Организиране и предоставяне на публични, социални и административно-правни услуги.
 - Организиране на културни, спортни и туристически дейности, изграждане на клубове и секции по интереси.
 - Организиране на конференции, симпозиуми, изложби, пленери, конкурси, кръгли маси и други обществено приети форми на общуване и контакти.
 - Насърчаване и подпомагане на инициативи и проекти на целевите групи за активно им присъединяване към гражданското общество.
 - Разработване на програми за осигуряване достъпа на целевите групи до информация.
 - Организиране на информационни кампании чрез презентации, филми, радио и телевизионни предавания, интернет, електронни и печатни медии и други способи за по-пълно информиране на целевите групи.
 - Организиране на мероприятия вкл. информационни-консултантски центрове за популяризиране на националните и европейски политики за регионално развитие сред целевите групи.
 - Създаване на рекламни, презентационни, печатни, интернет, уеб-страници, аудио и аудио-визуални продукти в областта на културата, образованието, туризма, регионалното развитие, местния бизнес, хуманитарните, социалните и обществените науки за изпълнение на целите на Сдружението.
 - Провеждане на информационна и друга дейност за популяризиране целите и дейността на Сдружението у нас и в чужбина.
 - Сътрудничество с неправителствени, държавни организации и физически лица за реализация на изброените цели.
 - Придобиване на движимо и недвижимо имущество за дейността на Сдружението и разпореждане с него.
 - Сдружението може да извършва и допълнителна стопанска дейност, която е свързана с предмета на основната му дейност. Приходите, реализирани от допълнителната стопанска дейност, се използват за постигане на посочените в устава цели на Сдружението.
 - Други дейности, непротиворечащи на законите на Република България и международното право и свързани с осъществяване целите на Сдружението.

Предмет на допълнителна стопанска дейност. ЦСИ "Про Актив" извършва всички незабранени от нормативната уредба дейности за постигане на основните си цели, свързани с основната му дейност като:
 - Предоставяне на информационни и консултантски услуги, извършване на изследвания и анализи, свързани с целите на Сдружението;
 - Изработване и разпространение на материали, които спомагат за постигане на целите на Сдружението, включително създаване и разпространение на печатни издания като учебници, помагала, книги и други; създаване и разпространение на мултимедия;
 - Организиране на платени обучения, курсове, семинари и др. форми, които подпомагат целите на Сдружението; графичен дизайн; текстообработка; интернет достъп; изграждане и поддръжка на Интернет мрежи; инсталиране, конфигуриране и поддържане на сървъри, работни станции и комуникационно оборудване; разработка и поддръжка на Интернет базирани решения.
 
Опцииspodelime.com
Календар на събитията
«  Юли 2024  »
НедПонВтСряЧетПетСъб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Реклами


Посещения на сайта от:
Участие в социални мрежи


Профилът ни в Google

Приятели
     Aikido Club
Статистика

На линия: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Copyright CSI ProActive © 2024
Hosted by uCoz