EN
Вторник, 21-Май-2024, 09:12
Добре дошъл, Guest | RSS
 Център за социални инициативи
ПРО АКТИВ
Начало РегистрацияВход
Главно меню
Категории в секцията
Актуални новини
Предстоящи събития
Актуални обяви
Проектни новини
Обяви
Събития
Други
Искам повече такива новини!
Архив на публикациите
Анкета
Как оценявате удобството за ползване на сайта ни:
Общо отговори: 28
Търсене в сайта
Форма за вход
Начало » 2015 » Юни » 16 » От всички нас зависи!
22:47
От всички нас зависи!

“Айки” не е техника, с която да се бориш и да побеждаваш врага. Това е Път /начин/ да се помириш със света и да изградиш с другите човешки същества едно семейство.

МОРИХЕЙ УЕШИБА – Създател на „Айкидо“

 

 

 

 

Център за социални инициативи „Про Актив”, в партньорство с „Айкидо клуб Кракра” е одобрен на първи етап за осъществяването на проект по програма за детско развитие «Дъга».

Основната целева група са деца и младежи на възраст от 6 до 25 години от Област Перник. Целта ни е активното ангажиране на децата и младежите в процеса на решаване на значими техни проблеми – насилие, агресия, неразбиране и др.

Конкретните планирани дейности са: 

  • Дискусионен форум: Уеб-базирано приложение за комуникация и взаимодействие по темата - проблеми на децата и насърчаване на активното им ангажиране в решаването им. Целим снижаване на дистанцията, активна комуникация и взаимодействие на работещите в сферата на детското и младежко развитие и самите деца. 
  • Дейности за развитие на капацитета на нашата организация в областта на детското и младежко развитие.
  • Айкидо - практика: Занимания – 4 часа седмично без ограничения по възраст, пол, от хора с увреждания. Включване на родители, деца със СОП и други. Практики за овладяване на напрежение, тревожност, освобождаване от негативни емоции, самоусъвършенстване. Планираното обучение в Айкидо е подходящ начин за решаване предимно чрез първична превенция на значими проблеми сред децата и младежите - насилие, агресия, неразбиране. Засилване на екипността и чувството на обществена принадлежност. Учебно-тренировъчната дейност ще се осъществява по методиката на преподаване, изпитване и оценяване на Aikido Kobayashi Dojo – Япония, чийто представител за България е Сенсей Николай Маринов Петков - V Дан Айкикай – Инструктор по Айкидо в планирания проект.

Разчитаме на Вашето активно участие с мнения, коментари, предложения и включване в конкретни дейности. Моля, давайте ни предложения по всяко време в дискусионните форуми в Мрежата и на следните адреси за контакт:

Ако желаете да се включите в процеса на планиране на проекта, свържете се с нас възможно най-скоро на посочените контакти. Срокът за подаване на пълното проектно предложение е 20.06.2015 г.

Засега в Перник, после и в други градове, села. :) От всички нас зависи!Актуални новини
Предстоящи събития
Актуални обяви
Проектни новини
Обяви
Събития
Други
Искам повече такива новини!


Категория: Проектни новини | Прегледи: 3200 | Добавено от: dianatodo | Tags: деца, CSI, насилие, Агресия, айкидо, проблеми, младежи, aikido, Перник, Кракра
Опцииspodelime.com
Календар на събитията
«  Юни 2015  »
НедПонВтСряЧетПетСъб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклами


Посещения на сайта от:
Участие в социални мрежи


Профилът ни в Google

Приятели
     Aikido Club
Статистика

На линия: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Copyright CSI ProActive © 2024
Hosted by uCoz