EN
Вторник, 19-Март-2024, 06:52
Добре дошъл, Guest | RSS
 Център за социални инициативи
ПРО АКТИВ
Начало Инициатива по програма за детско развитие "Дъга" в Перник - ФорумРегистрацияВход
[ Нови съобщения · Членове · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » Текущи инициативи » Инициатива по програма "Дъга" в Перник » Инициатива по програма за детско развитие "Дъга" в Перник (Ангажиране на децата в решаването на значими техни проблеми.)
Инициатива по програма за детско развитие "Дъга" в Перник
dianatodoДата: Понеделник, 01-Юни-2015, 17:15 | Съобщение # 1
Private
Група: Administrators
Съобщения: 6
Награди: 0
Репутация: 100
Статус: Извън линия
Във връзка с планирана инициатива на нашата организация - Център за социални инициативи „Про Актив” – по програма «Дъга», разчитаме на Вашето активно участие с мнения, коментари, предложения и включване в конкретни дейности.

Целта ни е активното ангажиране на децата и младежите в процеса на решаване на значими техни проблеми – насилие, агресия, неразбиране и др. Засега в Перник, после и в други градове, села. smile От всички нас зависи!

Конкретните планирани дейности са:
- Дискусионен форум: Уеб-базирано приложение за комуникация и взаимодействие по темата - проблеми на децата и насърчаване на активното им ангажиране в решаването им. Целим снижаване на дистанцията, активна комуникация и взаимодействие на работещите в сферата на детското и младежко развитие и самите деца.
- Айкидо-практика:
Занимания - 4 ч. седмично без ограничения по възраст, пол, от хора с увреждания. Включване на родители, деца със СОП и други. Практики за овладяване на напрежение, тревожност, освобождаване от негативни емоции, самоусъвършенстване. Планираното обучение в Айкидо е подходящ начин за решаване предимно чрез първична превенция на значими проблеми сред децата и младежите - насилие, агресия, неразбиране. Засилване на екипността и чувството на обществена принадлежност.
- Дейности за развитие на капацитета
на нашата организация в областта на детското и младежко развитие.

Програма „Дъга“ 2015 - 2017 /http://www.wcif-bg.org/fonds.php?page=fonds&&id=21&v=6/ на Фондация Работилница за Граждански Инициативи /ФРГИ/, има за цел да създаде критична маса от организации и съмишленици, които са обединени от нуждата за инвестиране в детското развитие, първичната превенция и неформалното образование. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Велукс“, Дания.

Можете да ни пишете и във формата за контакт на сайта.
 
Форум » Текущи инициативи » Инициатива по програма "Дъга" в Перник » Инициатива по програма за детско развитие "Дъга" в Перник (Ангажиране на децата в решаването на значими техни проблеми.)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright CSI ProActive © 2024
Hosted by uCoz