EN
Събота, 27-Юли-2024, 05:32
Добре дошъл, Guest | RSS
 Център за социални инициативи
ПРО АКТИВ
Начало Обезопасяване на пешеходните пътеки в кв. Мошино - ФорумРегистрацияВход
[ Нови съобщения · Членове · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Обезопасяване на пешеходните пътеки в кв. Мошино
dianatodoДата: Вторник, 11-Ян-2011, 13:17 | Съобщение # 1
Private
Група: Administrators
Съобщения: 6
Награди: 0
Репутация: 100
Статус: Извън линия
Родители от гр. Перник създадоха инициативна група за обезопасяването на пешеходните пътеки в кв. Мошино, ул. “Юрий Гагарин”, преминаването по които застрашава живота и здравето на децата им, пресичащи до близката детска градина и училище.

Ето и цитати от кореспонденцията на инициативната група с институциите. Повече можете да прочетете във Фейсбук групата ”opasna pe6ehodna pateka v Pernik.Iskame sfetofar”.

"Искаме да покажем на всички институции, че сме отговорни родители, ценящи живота на нашите деца и изрядни данъкоплатци, които си знаят правата. Водим кореспонденция с Кметство Изток и Община Перник по въпроса за обезопасяването на двете ни пешеходни пътеки.»
Приложена е подписка с 264 подписа, включително подписи на родители и роднини на пострадалите, както и рисунки на деца във връзка с проблема.

«Обезпокоени сме от продължаващите пътни инциденти с граждани и деца, пресичащи ул. „Юрий Гагарин”, засега :
- Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова, пресичаща на пешеходната пътека пред блок 8, на 06.01.2010 г;
- Теди Гелова – участвала в ПТП с три МПС-та на пешеходната пътека пред бл.11, на 07.06.2010 г.;
- Габи и Влади, блъснати на пешеходната пътека пред бл.11 на 10.06.2010 г.
Хоризонталната маркировка на някои от пешеходните пътеки вече е заличена, липсват ограничители на скоростта, липсват разделителните прегради между двете платна за движение!»

«Пресичайки ул. „Юрий Гагарин”, на двете пешеходни пътеки в участъка между светофара на кв. “Мошино” и светофара на “Билла”, ние продължаваме да се чувстваме потенциални жертви на автомобилите.
Настояваме за:
- усилване на хоризонталната и вертикална маркировки, да се поставят ограничители на скоростта, “бягащи светлини”, да се монтират записващи видеокамери и разделителните прегради между двете платна!
- респектираща охрана на пешеходните пътеки от патрули на КАТ и Полицията в пиковите часове на движение на учениците и пешеходците, налагане на всички видове санкции на нарушилите Закона за движение по пътищата! Всичко това да бъде поне до придобиване на навици на шофьорите за спазване на нормалната скорост на движение!»

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright CSI ProActive © 2024
Hosted by uCoz