EN
Вторник, 19-Март-2024, 12:17
Добре дошъл, Guest | RSS
 Център за социални инициативи
ПРО АКТИВ
Начало Обезопасяване на пешеходните пътеки в кв. Мошино - ФорумРегистрацияВход
[ Нови съобщения · Членове · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » Текущи инициативи » Обезопасяване на пешеходните пътеки в гр. Перник » Обезопасяване на пешеходните пътеки в кв. Мошино (ул. „Юрий Гагарин” - между светофарите на “Мошино” и “Билла”)
Обезопасяване на пешеходните пътеки в кв. Мошино
dianatodoДата: Вторник, 11-Ян-2011, 13:17 | Съобщение # 1
Private
Група: Administrators
Съобщения: 6
Награди: 0
Репутация: 100
Статус: Извън линия
Родители от гр. Перник създадоха инициативна група за обезопасяването на пешеходните пътеки в кв. Мошино, ул. “Юрий Гагарин”, преминаването по които застрашава живота и здравето на децата им, пресичащи до близката детска градина и училище.

Ето и цитати от кореспонденцията на инициативната група с институциите. Повече можете да прочетете във Фейсбук групата ”opasna pe6ehodna pateka v Pernik.Iskame sfetofar”.

"Искаме да покажем на всички институции, че сме отговорни родители, ценящи живота на нашите деца и изрядни данъкоплатци, които си знаят правата. Водим кореспонденция с Кметство Изток и Община Перник по въпроса за обезопасяването на двете ни пешеходни пътеки.»
Приложена е подписка с 264 подписа, включително подписи на родители и роднини на пострадалите, както и рисунки на деца във връзка с проблема.

«Обезпокоени сме от продължаващите пътни инциденти с граждани и деца, пресичащи ул. „Юрий Гагарин”, засега :
- Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова, пресичаща на пешеходната пътека пред блок 8, на 06.01.2010 г;
- Теди Гелова – участвала в ПТП с три МПС-та на пешеходната пътека пред бл.11, на 07.06.2010 г.;
- Габи и Влади, блъснати на пешеходната пътека пред бл.11 на 10.06.2010 г.
Хоризонталната маркировка на някои от пешеходните пътеки вече е заличена, липсват ограничители на скоростта, липсват разделителните прегради между двете платна за движение!»

«Пресичайки ул. „Юрий Гагарин”, на двете пешеходни пътеки в участъка между светофара на кв. “Мошино” и светофара на “Билла”, ние продължаваме да се чувстваме потенциални жертви на автомобилите.
Настояваме за:
- усилване на хоризонталната и вертикална маркировки, да се поставят ограничители на скоростта, “бягащи светлини”, да се монтират записващи видеокамери и разделителните прегради между двете платна!
- респектираща охрана на пешеходните пътеки от патрули на КАТ и Полицията в пиковите часове на движение на учениците и пешеходците, налагане на всички видове санкции на нарушилите Закона за движение по пътищата! Всичко това да бъде поне до придобиване на навици на шофьорите за спазване на нормалната скорост на движение!»

 
Форум » Текущи инициативи » Обезопасяване на пешеходните пътеки в гр. Перник » Обезопасяване на пешеходните пътеки в кв. Мошино (ул. „Юрий Гагарин” - между светофарите на “Мошино” и “Билла”)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright CSI ProActive © 2024
Hosted by uCoz